Türkiye’nin en çok turist çeken yerlerinden olan Marmaris – Fethiye turu, özellikle rota üzerinde bulunan turizm merkezleri ile de tüm dikkatleri üzerine çekmektedir. Marmaris ve Fethiye rotası üzerinde bulunan bu turizm cazibe merkezleri farklı aktivitelerin gerçekleştirilebilmesi içinde uygun imkan ve alanlara sahiptir.
Marmaris
Muğla’nın en çok bilinen ilçelerinden bir tanesi olan Marmaris tarihi kentleri ile ünlü bir turizm merkezidir. Kültür turizmi açısından Amos, Bybassas, Kastabos, Syrna, Amnitos gibi önemli antik kentlere ev sahipliği yapan Marmaris, denizi ile de oldukça meşhur bir kenttir. Hafza Sultan Kervansarayı, İbrahimağa Camii gibi Osmanlı miraslarını da içinde barındıran kentte Rodos adasına yat turları ile gidebilme imkanı da vardır.
Ekincik Körfezi ve Dalyan
Dünyaca ünlü kültür mirası taş mezarların bulunduğu Dalyan’ın yer aldığı Ekincik Körfezi özellikle doğanın ve kültürün bir arada bulunduğu bir turistik alandır. Dalyan’da yer alan kültürel yapıların yanı sıra doğanın da tüm güzellikleri görülebilmektedir. Mevsim fark etmeksizin Dalyan yaklaşık 180 kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanı sıra hem denize girilebilirliği açısından sadece Türkiye’nin değil dünyanın da kalitesini onayladığı İztuzu Plajında Nil Kaplumbağaları da görebilmek mümkündür.
Kumlubük Koyu ve Cennet Adası
Doğal alanların en bakiri olarak bilinen Kumlubük Koyu, Marmaris’e yaklaşık 20 kilometre uzaklıktadır. Antik kent Amos’un da bulunduğu Kumlubük Koyu denize girebilmek adına oldukça ideal alanların başında gelmektedir. Tamamen doğal kayalıklardan ve sahilden oluşan Kumlubük Koyu’nda tırmanma gibi aktivitelerde yapılabilir. Devlet tarafından koruma altına alınan ve SİT alanı olarak ilan edilen Cennet Adası Marmaris’te yer alan bir yarımadadır. Deniz açısından oldukça temiz sulara sahip olan Cennet Adası’nda eski çağlardan kalma antik eserleri de görebilmek mümkündür.
Sarsala Koyu
Özellikle deniz kaplumbağaların yaşadığı Sarsala Koyu, Dalaman ilçesine bağlıdır. Marmaris ve Fethiye ilçelerinin arasında yer alan ve havalimanı ile bölgenin önemli bir belkemiği haline gelen Dalaman’da yer alan Sarsala Koyu’nda denize girilebilir ve bölgenin genel olarak doğal güzelliklerinden faydalanılabilir. Sarsala Koyu’nun bölge ve Türkiye halkı için önemi oldukça büyük olan ancak insanlara zararı bulunmayan deniz kaplumbağalarının doğal yaşam alanlarının gözlemlenebilir olmasıdır.
Göcek Adası
Ege ve Akdeniz’in birleştiği yer olan Fethiye’de bir turizm merkezi olan Göcek Adası, dünyaca ün salmış bir adadır. Özellikle iki denizin kesiştiği nokta olarak farkların renk açısından gözle görülebileceği yerlerinde başında gelen Göcek Adası’na yapılan tekne turları ile ulaşmak mümkündür. Tamamen doğal, insan eli değmemiş olan Göcek Adası’nda denize girilebilir ve yine bu adanın adını alan Göcek beldesinde yer alan tarihi yapılar ziyaret edilebilir. Göcek adasına gidebilmek için ise İncirli isimli limandan düzenli tekne turlarına katılım sağlanabilir.
Yassıca Takım Adaları
Göcek Adası’nın hemen yanı başında bulunan Yassıca Adaları da bölgenin önemli turizm noktaları arasındadır. Özellikle Fethiye Marmaris rotasını takip eden turizm severlerin oldukça rağbet gösterdiği Yassıca Adalar’ın üzerinde herhangi bir yerleşim yeri bulunmamaktadır. Gündüzleri sadece yine tekne turları ile ulaşımın olduğu Yassıca Adalar’da denize girmenin keyfi diğer alanlara oranla çok daha yüksektir.
Fethiye
Yolculuğunda son durağını Fethiye olarak belirleyen turizm severlerin burada da yapacak çok fazla aktivitesi bulunmaktadır. Yamaç paraşütü, tırmanma ve denize girme gibi faaliyetlerin yanı sıra hareketli turizm trafiği ile de son derece uygun mekanların bulunduğu Fethiye’de de hem eski çağlardan kalma hem de günümüze ait pek çok tarihi eser ziyaret edilebilir. Ayrıca Fethiye Ölüdeniz gibi dünyada eşine az rastlanır bir sahil şeridine de sahiptir.